ja – så är det, ICAs kokbok.” Hela Sveriges Husman” har belönats med utmärkelsen Årets kulturgärning i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2008. Den har jag köpt för en 25 kronors bonuskupong och den var värd varenda öre!Har man ingen kupong så kan man köpa den för runt 150 SEK, vilket med tanke på böckers pris är rimligt! Den är vit /svart och syns väl inte så bra egentligen, så man får kanske leta på sitt ICA – alternativt fråga någon! Vad är då denna kulturgärning? Jo, man har samlat ihop recept från en massa mäniskor “en historisk kartläggning av husmanskostbegreppet i vår tid, där 10000 recept ur svenska folkets djup granskats, testats och sammanställts, utan att göra avkall på den viktiga smaken” – slut citat.

Detta är matpornografi av högsta klass – med text och bilder som kan få vem som helst att dregla förtjust och få lust att testa. Nu är jag ju inte den stora köttätaren – det enda jag äter med förtjusning är lammkött, betraktar det som vegetariskt kött.Till det vegetariska köttet räknar jag även div vilt, men det kommer nu för tiden aldrig i närheten av mina grytor.

Vegetariskt kött= kött som vuxit på ett djur som levt o ätit sunt. Så var det med det!

På TV kämpar man förtvivlat med att få dagens ungdomar att bli hurtigare, Bert Karlsson och kocken Melker för en kamp mot traditionella skolköksmattanter för att ungarna skall få godare o mer näringsrik mat.

Boken har väldigt fina bilder , en del mathistorik, en stor portion humor, sid 183 annorlunda potatisbullar, den sidan har inbyggt såsspill !Även den bohuslänska fiskpuddingen sid 149 har spillfläckar!

Mitt tips – låt ICAs kokbok bli skolbok. Lär ungarna laga mat! Enl ngn medicinsk rapport om det allmäna hälsoläget så kommer den nuvarande unga generationen att få en lägre medellivslängd än sina föräldrar. Tacka fan för det om dom skall leva på skräpmat och annan kemikalieberikad skit.

En annan lämplig skolbok är Mats Erik Nilssons “Den hemlige kocken” – den har jag ju lånat ut till någon som skall “läsa den senare” Borde se till att få tillbaka den! F.ö. lär herr Nilsson ha nedkommit med ytterligare en bok!

Nog om det!!

PS letade efter ngt lammköttsrecept och kände mig förfärligt dum när jag på sid 172 borstdade bort smulorna från det hårda brödet! Det är sådant jag kallar kokbokshumor! Enda lammreceptet som finns är lammlever och det har jag ingen – får väl plocka fram min gamla lammköttskokbok!