sedan lång tid tillbaka så har jag fyra sorters fett i skafferi o kylskåp.

1. smör – att baka med och steka i

2. begott till smörgås – vill hellre ha smör men gillar inte när det står framme i rumstemp.

3. rapsolja – till hundarna både utvärtes och invärtes

4. olivolja – till allt som behöver olivolja, sallader o bröddegar , morotskaka o s v – men nu byter jag ut olivoljan mot kallpressad rapsolja från Varaslätten. Prismässigt är det ingen större skillnad – men det måste ju betyda en – om än så liten men i alla fall – miljövinst. Min olja behöver inga långa transporter. Nu är det ju inte alla som har tillverkningen vid husknuten men kolla upp vad som finns – i Skåne vet jag att det finns bra kallpressad rapsolja från Österlen. Vi kanske måste se till att det blir åtgång på denna olja så inte all raps går till biobränsle! Risken finns!

http://www.gunnarshogsgard.se/